LEIKEPÖYDÄN KÄYTTÖ

Leikepöydän avulla tekstiä tai kuvia voidaan siirtää (tai kopioida) joko dokumentista toiseen tai eri kohtaan samassa dokumentissa.SIIRRETTÄVÄN/KOPIOITAVAN OSAN VALINTA

Tekstistä haluttava osa tulee valita ensin maalaamalla se. Siirrä hiiren kursori haluamasi alueen alkuun, paina vasen nappi pohjaan ja vie kursori (hiiren nappi pohjassa) haluamasi alueen loppuun. Vapauta nappi ja alue näkyy "maalattuna".

Jos haluat valita dokumentissa olevan kuvan, se onnistuu napsauttamalla kuvan päällä kerran. Tällöin kuvan ympärille muodostuu "kehys" (wordissa kuvan 2 mukainen).

Jos haluat kopioida pidemmän pätkän tekstiä, kannattaa hiiren napin painaminen korvata shift:llä. Eli: Klikkaa hiirellä haluamasi pätkän alussa, paina shift pohjaan, siirry pätkän loppuun (pitäen shiftiä pohjassa) ja klikkaa lopussa. (Tämä toimii tekstinkäsittelyohjelmissa, mutta esim. www-sivulta tekstiä kopioitaessa käytetään "nappi pohjassa -metodia".)

VALITUN OSAN KOPIOINTI/LEIKKAUS

Kopioitaessa informaatio säilyy myös siinä paikassa, mistä se on kopioitu.
Leikkaus taas tarkoittaa siirtämistä (eli teksti häviää alkuperäisestä kohdasta).
Valittuasi tekstin tai kuvan, valitse Muokkaa(Edit) ja Kopioi(Copy) tai Leikkaa(Cut) sen mukaan, kumpaa haluat käyttää.

VALITUN OSAN LIITTÄMINEN

Kun olet kopioinut/leikannut haluamasi osan tekstiä tai kuvan, siirry dokumenttiin (ja siihen kohtaan) johon haluat liittää kopioimasi informaation. Valitse sitten Muokkaa(Edit) -> Liitä(Paste), jolloin teksti tai kuva tulee näkyviin valitsemaasi kohtaan.

NÄPPÄINOIKOTIET

Näppäinyhdistelmä "Mitä vastaa"
Ctrl + C Muokkaa -> Kopioi
Ctrl + X Muokkaa -> Leikkaa
Ctrl + V Muokkaa -> Liitä
Ctrl + A Koko asiakirjan valitseminen