Hyppää pääsisältöön

Discord - Ohjelmisto kommunikointiin

Käyttötarkoitus

Discord on sovellus, jolla on mahdollista keskustelun kirjoittamalla tekstikanaville, puhumalla äänikanavilla ja jakamalla kuvia.

Ohjelmaa pystyy myös käyttämään yksityisiin keskusteluihin tai videopuheluihin.

Tiedostojen lähettämiseen ei ole kätevä, koska siinä on 8Mt rajoitus, mutta jos käytät Discord Nitroa, kokoraja nousee 50Mt.

Discordissa on muokattavat asetukset ilmoituksista. Voit määrittää ohjelman ilmoittamaan jokaisesta viestistä tai vain niistä, johon sinut on tägätty @nimimerkillä. Nämä asetukset voit muokata erikseen jokaiselle eri kanavalle.

 

Yleistietoa

Discordin kehittäjä Hammer & Chisel julkaisi sovelluksen toukokuussa 2015.

Discordissa on yli 150 miljoonaa käyttäjää.

Ohjelma on käännetty 27 eri kielelle.

 

Hyötykäyttö

Vapaisiin aiheisiin liittyvä keskustelu esim. ohjelmisto, työpaikan kanava, koodaus, kaveriryhmät jne. jossa voit jakaa kuvia, videoita ja keskustella aiheista.

Yksityiset keskustelut ja videopuhelut, ryhmäkeskustelut ja ryhmä video- ja näytönjako puhelut, joita voi käyttää kokouksiin.

 

Yksityisyys

Kukaan ei näe sähköposti- tai IP- osoitettasi, palvelimella olevat näkevät määrittämäsi käyttäjätunnuksen ja profiilikuvan, mutta nämä eivät ole liittyneitä mihinkään persoonalliseen tietoon.

Voitte valita, että kukaa joka ei ole kaverinne ei voi lähettää yksityistä viestä.

 

Discord Nitro

Nitro on kuukausimaksullinen palvelu, jolla saat muutamia lisäominaisuuksia kuten muokattava discord tagi, animoituja profiilikuvia ja hymiöitä, mukautetut emojit yleisiksi, korkeampi latausraja (8Mt -> 50Mt), korkeampi videokuva laatu yksityiskeskusteluissa.

 

Alustat

Windows, Android, iOS, Linux ja selain.

Voit ladata Discordin jokaiselle alustalle täältä https://discordapp.com/download

 

Palvelimet

Kuka tahansa voi luoda palvelimen ilmaiseksi ja liittyä kutsuntakoodilla muiden palvelimille. 

Palvelin on kuin suuri huone, jolle voi luoda viesti- ja äänikanavia jolle samasta aiheesta kiinnostuneet käyttäjät voivat kokoontua.

 

Miten etsin haluamaani palvelinta?

https://discordbots.org/servers

Yksityisille palvelimelle voit löytää kutsuntalinkin heidän nettisivuilta, redditistä, kysymällä jne.

 

Miten luon palvelimen?

Selaa  palvelin-listassa alaspäin, kunnos löydät "+"n. Paina lisää kanava ja helppokäyttöinen UI ilmestyy, jossa voit valita palvelimen nimen, paikan ja kuvakkeen, näitä kaikkia voi vaihtaa myös myöhemmin.