Hyppää pääsisältöön

QR-koodien hyödyntäminen

Yleistietoa QR- koodeista

QR- koodin avulla voidaan jakaa erilaista tietoa, kuten tekstiä, nettilinkkejä tai käyntikortteja. Kameralla ja verkkoyhteydellä varustettu päätelaite, esim. puhelin, ohjautuu helposti ennalta määritettyyn QR- koodiin esim. verkkosivustoon tai kontaktitietoon yms.

 

QR- koodilukijoita on saatavilla ilmaiseksi kaikkiin älypuhelimiin. Mikäli puhelimessasi ei vielä ole QR-koodilukijaa, lataa ilmainen sovellus puhelinvalmistajasi sovelluskaupasta.

 

Käyttökohteita

QR- koodi voidaan painaa käytännössä mihin tahansa mainokseen tai esitteeseen. Se voi olla esimerkiksi katumainoksessa, jolloin ohikulkijat pääsevät helposti ja nopeasti halutulle internet -sivulle. QR -koodi voi olla vaikka luontopolulla tietyssä kohteessa ja siitä aukeava linkki kertoo lisätietoja kohteesta. Se voi löytyä bussin kyljestä, käyntikortista tai vaikka hotellihuoneesta.

 

Etuja

- Suurena etuna on se, että QR-koodiin voidan ladata erittäin paljon koodia, tämän vuoksi QR-koodin avulla asiakkaan ohjaaminen haluttuun verkkosivuun voi olla helpompaa, kuin kirjoittamalla pitkä ja erittäin monimutkainen verkkosivun osoite.

- QR-koodi voi ohjata suoraan käyttäjän mainoksessa olleen tuotteen verkkokauppaan, jonka myötä hän voi ostaa tuotteen vaikka heti.

 

- Käyntikorttiin voidaan tulostaa QR-koodi, jonka lukiessaan käyttäjä saa käyntikortin tiedot kännykkäänsä ilman, että hänen tarvitsee näitä käsin tallentaa.

 

- QR-koodi voi toimia myös alennuskuponkina, jonka hän saa käyttöönsä, kun lukee koodin.

 

- QR-koodien lukemisia pystytään jäljittämään. Esim. kuinka moni on lukenut koodin ja siirtynyt sitä kautta kotisivuillesi ja tehnyt siellä, jotain haluttua.

 

- Koodin avulla pystytään ohjaamaan käyttäjän puhelinta tekemään myös monimutkaisempiakin tehtäviä, kuin vain avaamaan verkkosivu.