Hyppää pääsisältöön

WinDirStat - kiintolevyn graafinen käyttöanalysaattori

WinDirStat

WinDirStat on ilmainen kiintolevyn graafinen käyttöanalysaattori Microsoft Windowsille. Se luo värikkään kuvan levyn käyttötilasta. Sitä on ladattu yli 9.2 miljoonaa kertaa sen alkuperäisestä lähteestä siitä lähtien, kun se julkaistiin lokakuussa 2003. Heinäkuussa 2014, se oli toiseksi eniten ladattu SourceForge sivuston ohjelma, jolla on yli 13,000 latausta viikossa. Se toimii edelleen kaikilla alustoilla. 

 

Mitä hyötyä on WinDirStatista

 

Näet jo pelkästään Tiedostokansiosta, kuinka paljon tilaa siltä on kulutettu. Mutta entä jos haluat tietää, mihin kaikkeen tämä käytetty tila jakautuu? Mikä tiedosto käytää eniten tilaa? WinDirStat on sitä varten. Se näyttää tietokoneen kaikki tiedostot erivärisinä osina yhdessä kuvassa.

 

Miten lataan WinDirStat:in?

Mene WinDirStat:in verkkosivuille. Mene kohtaan permanent links ja lataa se. Sen jälkeen hyväksy lataus ja käyttöehdot, ja salli sen tehdä muutoksia laitteeseen. Lue käyttöehdot, ja luettuasi ne, paina "seuraava"/"next". Tässä suora linkki lataamiseen: https://windirstat.net/wds_current_setup.exe

 

WinDirStat:in käyttäminen

WinDirStat käynistyy ja kysyy ensimmäisenä, mikä levy sen tulisi suorittaa. Valitse suoritettava levy, ja paina "ok".

Kun WinDirStat aloittaa skannauksen, se näyttää animaatioita suorituksesa olevien kohteiden vieressä. Tiedostojen skannauksessa saattaa mennä aikaa, riippuen tietokoneestasi ja sen suorituskyvystä. Latauksen valmistuttua se näytää ikkunan alareunassa kuvan käyttötilan jakutumisesta eri tiedostotyypeille. Suurin värialue vie eniten tilaa, ja pienin taas vähän. Värialueet jakautuvat myös pienempiin ja suurempiin alueisiin. Pienemmät alueet ovat omia tiedostojasi, ja suuremmat ovat järjestelmätiedostoja.

 

WinDirStat:in käyttäminen on helppoa. Pari klikkausta ja tietokonettasi skannataan jo.

 

Siinäpä siis syy käyttää WinDirStat:ia.