Hyppää pääsisältöön
 • Openai GptChat huomiota ja tekoälyn historiaa

  AI:n eli tekoälyn käyttökokeilut ja käyttö on kasvanut rajusti ja tulee tästä entisestään vielä kasvamaan. Nykyiset hakukoneet ovat markkina-asemastaan huolissaan, eikä syyttä. Kuka menee sen jälkeen enää hakukoneeseen kun saat vastauksen botilta.

  Toisaalta hakukoneisen käytössä on surffailukokemus, jotain uutta ja yllättävää voi tulla vastaan. 

  Käyttää sitten kumpaa vaan työkalua tai molempia yhdessä, jää käyttäjän arvioitavaksi aina tiedon todenperäisyys. Kaikki mitä on kirjoitettu kun ei ole totta.

 • Tietosuojapäivä

  Tietosuojapäivä

  Tietosuojapäivä on vuosittainen kansainvälinen tapahtuma 28. tammikuuta. Tietosuojapäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta ja edistää yksityisyyden ja tietosuojan parhaita käytäntöjä. Tietosuojalla tarkoitetaan lähinnä yksilön yksityisyyden ja luottamuksen turvaamista eli esimerkiksi henkilötietojen oikeaoppista käsittelyä ja niiden suojaamista luvattomalta käytöltä ja muulta käsittelyltä. Ensimmäisen kerran tapahtuma oli vuonna 2007.

   

  Vinkkejä tietosuojan parantamiseksi:

  Laitteet:

 • TikTok blogikuva
  Mikä on TikTok?

  TikTok on sovellus, joka toimii kuin sosiaalinen media.

 • Puhelin hukassa

  PUHELIN HUKASSA?

   

  Android:

  Mitä tehdä, no soittaa siihen toisesta numerosta. Mutta kun luuri on äänettömällä, mites sen sitten löytää? Android puhelimen löytää näppärästi seuraavasta linkistä:

  https://www.google.com/android/find

  Kyseisellä sivustolla näkyy laitteen viimeisin sijainti. Jos sinulla on useampia laitteita kytkettynä samaan tiliin, voit valihtaa laitetta minkä tietoja haluat tarkastella.

  PLAY SOUND

 • WinDirStat - kiintolevyn graafinen käyttöanalysaattori

  WinDirStat

  WinDirStat on ilmainen kiintolevyn graafinen käyttöanalysaattori Microsoft Windowsille. Se luo värikkään kuvan levyn käyttötilasta. Sitä on ladattu yli 9.2 miljoonaa kertaa sen alkuperäisestä lähteestä siitä lähtien, kun se julkaistiin lokakuussa 2003. Heinäkuussa 2014, se oli toiseksi eniten ladattu SourceForge sivuston ohjelma, jolla on yli 13,000 latausta viikossa. Se toimii edelleen kaikilla alustoilla. 

   

  Mitä hyötyä on WinDirStatista