Arduino

Arduino on mikrokontrolleri-elektroniikka-alusta ja ohjelmistoympäristö joka erustuu avoimeen laitteistoon ja ohjelmistoon. Laitteessa joka on toteutettu Arduinon avulla on kaksi kokonaisuutta: Arduinoon syötetty ohjelma ja Arduinoon liitetty ulkoinen kytkentä. Arduinokortin INPUT-napoihin voi liittää erilaisia antureita, säätimiä tai kytkimiä, jotka ohjaavat OUTPPUT-naoihin kytkettyjä ledejä, releitä, servoja tai moottoreita. Laitetoiminnot määritetään laitteeseen syötetyllä ohjelmalla. Arduino-ympäristö tarjoaa helpon ja halvan keinon opetella elektroniikka ja ohjeilmointia nykyaikaisella tavalla.

Ohjelmointiympäristö

Voit ladata Arduinon ohjelmointiympäristön osoitteesta https://www.arduino.cc/en/Main/Software. Ohjelma on ilmainen ja voit valita nappulan ”Just download”. Sivustolta löytyy versiot Windowsille, Macille ja Linuxille

Ohjelman käyttö

1. Avaa Arduino-ohjelma koneelle

2. Kytke Arduino-kortti USB-johdolla koneelle

3. Tarkista Tools/Työkalut-valikosta Board/Kortti (Arduino Uno)ja Serial              Port/Portti (yleensä COM3 tai suurempi)

4. Ohjelma ”Sketch” ladataan Arduinolle vasemman yläkulman nuolella                merkitystä nappulasta

Tarkemmat ohjeet  löydät sivulta https://www.arduino.cc/en/Guide/Windows(ohjeet löytyvät myös editoriohjelman Apua-toiminnosta).Ohjelmoinnin tärkein apusivusto on Arduinon oma opas osoitteessa https://www.arduino.cc/en/Reference/HomePage