Flutterin paikallisen välimuistin tyhjentäminen ilman flutter clean -komentoa

Vaikka flutter clean -komento on hyödyllinen tyhjentämään joitain osia paikallisesta välimuistista, se ei poista kaikkia välimuistitiedostoja. Tässä on vaihtoehtoisia menetelmiä:

1. Poista manuaalisesti:

• Avaa tiedostonhallinta ja siirry seuraavaan hakemistoon:
    • Android: ~/Android/data/com.your_app_name/cache
    • iOS: ~/Library/Caches/com.your_app_name
    • macOS: ~/Library/Caches/com.your_app_name

Poista kaikki kyseisistä kansioista löytämäsi tiedostot ja alikansiot.

2. Käytä flutter pub cache clean -komentoa:

Tämä komento poistaa pub-pakettien välimuistissa olevat tiedostot. Suorita se komentokehotteessa tai terminaalissa.

3. Käytä flutter device info -komentoa:

Tämä komento näyttää laitteellasi olevat tiedostot ja kansiot, mukaan lukien välimuistissa olevat tiedostot. Voit käyttää tiedostonhallintaa niiden manuaaliseen poistamiseen.

4. Käytä kolmannen osapuolen työkalua:

On olemassa useita kolmannen osapuolen työkaluja, jotka voivat auttaa tyhjentämään Flutterin paikallisen välimuistin. Yksi suosittu vaihtoehto on Flutter Cleaner. Löydät sen https://pub.dev/packages/dart_clean.

Huomautuksia:

• Varmista, että olet sulkenut kaikki avoimet Flutter-sovellukset ennen välimuistin tyhjentämistä.
  • Välimuistin tyhjentäminen voi poistaa joitakin tallennettuja asetuksia ja tietoja.
  • On suositeltavaa tyhjentää välimuisti säännöllisesti parhaan suorituskyvyn ja vakauden varmistamiseksi.