Tammikuussa 2022 tehdyssä Windows-päivityksessä Telnet-asiakas- tai palvelukomponentteja ei sisällytetty oletuksena viimeisimpiin versioihin turvallisuushuolien vuoksi. Voit kuitenkin helposti asentaa Telnet-asiakkaan Windowsiin, jos tarvitset sitä. Tässä vaiheet:

Avaa Ohjauspaneeli:

Paina Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan. Kirjoita control ja paina Enter. Siirry kohtaan "Ohjelmat":

Ohjauspaneelissa valitse "Ohjelmat". Ota käyttöön tai poista käytöstä Windows-ominaisuudet:

Kohdassa "Ohjelmat ja toiminnot" napsauta "Ota Windows-ominaisuudet käyttöön tai poista käytöstä". Ota Telnet-asiakas käyttöön:

Windows-ominaisuudet-ikkunassa selaa alaspäin ja löydä "Telnet-asiakas". Merkitse ruutu kohteen "Telnet-asiakas" vieressä ottaaksesi sen käyttöön. Napsauta OK:

Napsauta "OK" -painiketta. Odota asennusta:

Windows soveltaa muutoksia, ja Telnet-asiakas asennetaan. Varmista asennus:

Varmistaaksesi, että Telnet on asennettu, avaa Komentokehote ja kirjoita telnet. Jos Telnet on asennettu, näet Telnetin komentokehotteen. Huomaa, että Telnetin käyttöönotto saattaa altistaa järjestelmäsi mahdollisille tietoturvavaaroille, koska Telnet-liikenne ei ole salattu. Turvallista etäkäyttöä varten harkitse vaihtoehtoja, kuten SSH:ta.