• Inkscape on avoimeen lähdekoodiin perustuva ohjelmisto vektorigrafiikan tuottamiseen.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Blender on 3D-grafiikan mallinnusohjelma. Sitä levitetään GPL-lisenssin alla. Se on suosittu täysin ilmainen ja vapaa 3D-mallinnusohjelma.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Graphic Workshop on ammattimainen kuvien hallinta ohjelma.

Ohjelma sisältää yli 70 formaattia, monia ikkunoita ja paljon muuta.

Graphic Workshop Professional is the image management package for Windows, and the ultimate digital darkroom. It features support for over 70 popular graphic formats; multiple browser windows; batch processin

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• GIMP on avoimeen lähdekoodiin perustuva monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, joka on tarkoitettu rasterikuvien muokkaamiseen.

GIMP on hyvä ilmainen vaihtoehto Photoshopille.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Googlen Picasa on valokuvien editointiohjelma – ja paljon muutakin. Picasa sisältää kaikki valokuvien käsittelyohjelmista tutut ominaisuudet täysin ilmaiseksi. Picasalla voi siis rajata kuvia, muuttaa niiden kokoa, lisätä tehosteita, poistaa punasilmäisyyden, parannella värejä ja itse kuvaa sekä paljon muuta.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Scribus on taitto- ja julkaisuohjelma.

Scribuksen avulla on mahdollista tuottaa uutislehtiä, sanomalehtiä ja animoituja interaktiivisia PDF-lomakkeit

cribusta vastaavia kaupallisia tuotteita ovat esimerkiksi Adobe PageMaker, QuarkXPress ja Adobe InDesign.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Daemon Tools on ohjelmisto, joka avaa DVD- ja CD-levykuvia virtuaalisiin asemiin.

Ohjelmisto kykenee ohittamaan useimmat kopiosuojausmenetelmät.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut

• Heksaeditorin avulla käyttäjät voivat nähdä tai muokata tiedoston raakaa, muokkaamatonta sisältöä toisin kuin kehittyneimmillä ohjelmilla, jotka näyttävät datasta tulkittua tietoa.

simerkiksi heksaeditorin avulla käyttäjät voivat muokata kuvatiedoston dataa, kun taas kuvankäsittelyohjelman avulla käyttäjät näkisivät tiedoston kuvana.

Ohjelmistotyyppi: Kehitystyökalut