• Maxthon on Kiinassa kehitetty ja ylläpidetty verkkoselain, jota voi käyttää Windowsilla, iOS, Androidilla ja muilla alustoilla, jotta voit syncata kaiken mitä teet puhelimella ja tabletilla tietokoneeseesi ja takaisin.

Tuote synkronisoi esimerkiksi linkkejä ja salasanoja pilvipalvelujen avulla ja torjuu mainoksia. Toisalta selaimen todettiin olevan kankeampi (joustamattomampi) kuin monet kilpailijansa ja testissä se osottautui hitaaksi. Myös selaimen tietoturvaa pidettiin puutteellisena.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Flock on verkkoselain, joka integroi sosiaaliset mediasivut kuten Facebook, Twitter ja Instagramin itseensä, niin että voit käyttää itse selainta sosiaaliseen käyttöön ilman itse menevällä näille nettisivuille.

Flockin kehitystyö lopetettiin, ja sen käyttäjiä kehotetaan käyttämään Google Chromea tai muuta vastaavaa selainta.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• SRWare Iron on Google Chrome -selaimen avoimeen lähdekoodin perustuva selain. Ironissa on jätetty pois id-tunnistus. Chromesta poiketen Iron ei lisää osoitepalkkiin ehdotuksia. SRWare Iron huolehtii siitä, että Google ja muut palvelut saavat selaimen käyttäjästä mahdollisimman vähän tietoa

Lur SRWare Ironin ja Chromen eroista täällä: https://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Ohjelmistotyyppi: Internet

• K-Meleon on yksinkertainen, nopea ja tehokas internetselain, jonka ulkonäköä ja toimintoja käyttäjä voi täysin kontrolloida.

Lue kaikista ominaisuuksista täältä: http://kmeleonbrowser.org/wiki/Features

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Lunascape on ilmainen selain, jonka tärkein vahvuus piilee siinä, että se sisältää kaikki kolme yleisintä selainten rendausmoottoria itsessään.

Toisin sanoen, ohjelmasta löytyy sekä WebKit (jota käyttävät mm. Chrome ja Safari), Trident (jota käyttää IE) sekä Gecko (joka löytyy Firefoxista). Käytetyn enginen vaihto onnistuu nappia painamalla, joten myös tietylle selaimelle suunnitellut sivut toimivat Lunascapella aina oikein.

Lue lisää: https://www.lunascape.tv/products/win/...

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Slimjet on Flashpeak Slimin jälkeläinen, joka perustuu samaan projektiin, kuin Chrome, mutta ei lähetä yhtään käyttäjä-dataa.

Slimjetissä on sisään rakennettu mainostenesto-ohjelma ja muita ominaisuuksia, kuten Youtube-videoiden helppolataus yms.

Lue lisää: https://www.slimjet.com/?source=sbr

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Opera on maksuton window-selain, joka sisältää mainosten eston ja VPN-ominaisuuden, jotka antavat lisää nopeutta ja yksityisyyttä.

Opera on helposti omaan mukaan muokattava, ja käytännöllinen selain läppäreille.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Safari on Applen verkkoselain, joka on kaikissa mac-koneissa macOS-päivitysten mukana.

Safarin windows-versiota ei enään päivitetä, joten 5.1.7 on viimeinen versio, jota voit käyttää muilla koneilla.

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Edge on Microsoftin uusin verkkoselain, joka korvasi Explorerin.

Edge käyttää uutta moottoria, on nopea ja hyvin optimoitu selain jota voi käyttää jokaisessa tilanteessa.'

Lue lisää: https://www.microsoft.com/fi-fi/windows/microsoft-edge

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Firefox on vapaa, avoimen lähdekoodin verkkoselain, joka on saatavilla Windowsille, Linuxille, macOS:lle ja Androidille.

Lue lisää: https://www.mozilla.org/fi/firefox/new/

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Google Chrome on maailman suosituin nettiselain, joka on nopea ja päivitetään usein.

Chrome on helppokäyttöinen, näyttää hyvältä ja sopii kenella tahansa käyttäjälle.

Lue lisää: https://www.google.com/chrome/

Ohjelmistotyyppi: Internet

• Avant on pieni ja nopea selain, jota voi käyttää yksin, tai muun selaimen lisäksi sen ominaisuuksien vuoksi.

Lue lisää: http://www.avantbrowser.com/default.aspx

Ohjelmistotyyppi: Internet